曾鈺成、曾德成兩兄弟得罪了誰?

Tsang Yok Sing Photo.JPG
Tsang Yok Sing Photo" 由 2011wikiedit自己的作品。 使用來自 维基共享资源知识共享 署名 3.0 條款授權。

近期曾鈺成及曾德成兩兄弟的新聞真係精彩,首先係兄長曾鈺成不停被人放風抺黑,黑材料一單接一單,仲傳出有人監視及偷聽,比電影情節更曲折離奇。之後其弟曾德成突然被「樂意退休」,根正苗紅的曾德成,當年甚至為共產黨坐牢,今日貴為局長之尊,又沒有重大過錯,竟然不可以完成任期,中途要執包袱走人,真係好難睇。

究竟佢哋兩兄弟得罪了誰要針對佢哋兩個?曾鈺成在一個訪問中話:

「如果我後生10年,我就真係會忍唔住道氣……𠵱家有啲人,有啲做法,(令我)有時我會諗如果我後生10年,我就會(諗):『豈有此理(說時用手拍自己大髀)!我就出嚟參選,睇你點樣整我!』」

看來他真的係一肚氣,不過無處可以發放。真係想問一句:你愛國愛黨,黨國愛你嗎?

廣告

發表留言

Filed under 評論

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s