死吾認錯就係梁班子

2012年香港七一大遊行

2012年香港七一大遊行 (Photo credit: Leung Ching Yau Alex)

梁振英上台個多月,政府班子還未組成好,但已經問題多多。最大問題係死吾認錯,咁又係,班友都係跟老闆作風,梁振英都有誠信問題,到現在還沒有「開誠佈公」一次過講清楚自己屋企僭建問題。他的下屬都係跟佢嗰一套。特別係新任發展局長陳茂波跟到足呀,係到「捉字蝨」,玩弄「板間房」和「劏房」的分別,答問題就係答現在,以為你無問過往。佢兩老婆間公司到現在都吾肯向公眾交待股權分佈,仲有邊個股東等資料。

梁振英班子就係吾答問題,或者答咗等於無問,係到「捉字蝨」,死吾認錯。拖延等民情冷卻,以為咁就過骨無事。人民是不會忘記,你們犯過的錯,終有一日要計清楚。

廣告

發表留言

Filed under 評論

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s