香港版雙「英」對決

en: Mr Leung Chun Ying, Convenor of non-offici...

Image via Wikipedia

梁振英近年越打越勇,個個吾睇好,但無放棄繼續做,民望真係逐步升,最終會否守得雲開見月明就吾知,第一個辭職,先聲奪人,頭彩就有。行政長官「原則上同意」但又吾講生效日期,一個拖字,就係吾俾你走。咁梁振英現在又吾可以話正式參選,半辭職狀態,被玩死。

唐英年坐定定,氣定神閒,等黃袍加身。但對家越來越勇,再吾出贏得大位都無咗個勢。睇吓撐佢尐啦啦隊,由腳頭好,講到神,都講吾出一件政績。真係一事無成。

梁振英無係政府做實務,冇政績好正常。民望由八萬五谷底逐步爬升。唐英年為官多年一事無成,民望吾見得有幾好,唯一只係話「受公務員支持」。十幾萬公務員,我吾知有幾多人支持佢,有做過調查?起碼我就吾支持。

邊個做下任行政長官都冇所謂,都吾關7百幾萬香港人事。 吾好以為有1200個香港人投票,其實只有1票,係北京。

廣告

發表留言

Filed under 評論

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s